4.png
  • Instagram

FRITERAD AUBERGINE I SÖTSTARK SÅS

Jäkligt god aubergine som smälter i munnen. Min man har väldigt svårt för aubergine men den här slukar han, så om du eller familjen är aubergine-skeptiker kanske ni ska prova!



FRITERAD AUBERGINE I SÖTSTARK SÅS


FRITERAD AUBERGINE

Aubergine, 2 st, tärnad i stora bitar

Salt, 1/2 msk

Vinäger, 1 msk

Potatismjöl, 1 dl

Svartpeppar, 2 tsk

Vitpeppar, 1/2 tsk

Salt, 1/2 tsk


SÅS

Hoisinsås, 3/4 dl

Ljus sojasås, 1/3 dl

Sriracha, efter smak

Sesamolja, en skvätt

Ingefära, en bit som en tumme, finhackad

Vitlök, 6 klyftor, finhackad

Vårlök, 2 st, hackad


SERVERING

Servera med ris och toppa med vårlök


GÖR SÅ HÄR

Lägg auberginen i en skål och toppa med salt, vinäger och täck med vatten. Lägg på lock/tallrik så att auberginen inte bara flyter upp. Låt stå i 20-30 min. Häll av vattnet och torka auberginen med en köksduk.


Blanda potatismjöl med salt och peppar i en skål. Vänd ner auberginen i mjölet och rör om så allt täcks ordentligt. Brukar lägga nåt lock på och skaka om.


Hetta upp olja i en kastrull och fritera auberginen i omgångar. De ska bli gyllene och helt smältande mjuka inuti. Lägg över på kökspapper.


Blanda ihop hoisinsås, sojasås, sriracha och sesamolja. Smaka av och justera efter smak.


Hetta upp lite olja i en panna. Fräs vårlök, vitlök och ingefära. Vänd sedan ner såsen och låt puttra någon minut. Vänd ner auverginen och rör om så allt täcks.


Servera med ris och toppa med vårlök.