Jäkligt god aubergine som smälter i munnen. Min man har väldigt svårt för aubergine men den här slukar han, så om du eller familjen är aubergine-skeptiker kanske ni ska prova!


FRITERAD AUBERGINE I SÖTSTARK SÅS
FRITERAD AUBERGINE
Aubergine, 2 st, tärnad i stora bitar
Salt, 1/2 msk
Vinäger, 1 msk
Potatismjöl, 1 dl
Svartpeppar, 2 tsk
Vitpeppar, 1/2 tsk
Salt, 1/2 tsk
SÅS
Hoisinsås, 3/4 dl
Ljus sojasås, 1/3 dl
Sriracha, efter smak (alternativt kinesisk cripsy chili oil för lite annan smak!)
Sesamolja, en skvätt
Ingefära, en bit som en tumme, finhackad
Vitlök, 6 klyftor, finhackad
Vårlök, 2 st, hackad
SERVERING
Servera med ris och toppa med vårlök
GÖR SÅ HÄR
Lägg auberginen i en skål och toppa med salt, vinäger och täck med vatten. Lägg på lock/tallrik så att auberginen inte bara flyter upp. Låt stå i 20-30 min. Häll av vattnet och torka auberginen med en köksduk.
Blanda potatismjöl med salt och peppar i en skål. Vänd ner auberginen i mjölet och rör om så allt täcks ordentligt. Brukar lägga nåt lock på och skaka om.
Hetta upp olja i en kastrull och fritera auberginen i omgångar. De ska bli gyllene och helt smältande mjuka inuti. Lägg över på kökspapper.
Blanda ihop hoisinsås, sojasås, sriracha och sesamolja. Smaka av och justera efter smak.
Hetta upp lite olja i en panna. Fräs vårlök, vitlök och ingefära. Vänd sedan ner såsen och låt puttra någon minut. Vänd ner auverginen och rör om så allt täcks.
Servera med ris och toppa med vårlök.