Burritos till middag på 30 min! Eller så skippar du tortillabrödet och äter som bowl!
🌿 Krämig coleslaw med lime
🌿 Heta strips med paprika
🌿 Ris och svarta bönor
BBQ BURRITOS med coleslaw
Portioner: 6 st burritos
TILLBEHÖR
Stora tortillabröd
BBQ-sås
Nachos
Eventuellt jalapeño
GÖR SÅ HÄR
Fyll tortilla med ris, strips, coleslaw, BBQsås och nachochips. Rulla ihop och stek i lite olja tills gyllene. Klart!
RIS
Matris 2,5 dl
Gul lök, 1 st, hackad
Svarta bönor, 1 pkt
Grönsaksbuljong, 6 dl
Börja med riset! Hetta upp olja i en kastrull och stek ris och lök under omrörning tills löken mjuknat och riset fått färg. Häll på buljongen och koka upp. Puttra tills vattnet är i nivån med riset. Lägg sedan på locket och tillaga på låg värme tills mjuk.
FAJITAS (typ?)
Oumph kebab, 1 pkt (280 g, eller annat protein)
Röd spetspaprika, 1 stor, tjockt skivad
Gul lök, 1 st, tjockt skivad
Spiskummin
Korianderpulver
Paprukapulver
Chipotlesås
Hetta upp olja i en panna och stek strimlorna med paprika och lök tills de fått färg. Krydda efter smak. Salta och häll på en skvätt vatten. Rör om i någon minut.
COLESLAW
Spetskål/vitkål
Morot
Senap
Svartpeppar
Koriandepulver
Saft från lime
Majonnäs
Strimla kål och riv morot. Blanda med majonnäs till lagom konsistens. Smaksätt med resten av ingredienserna.
Komentar