4.png
  • Instagram

VEGANSK LARB PÅ RÖKT TOFU (20 MIN!)

Fantastiskt smakrik, saftig larb gjord på rökt tofu som blir klar på 20 min! Jäkligt bra vardagsmat ändå.



LARB med rökt tofu

Portioner: 2


LARB

Ris, 3 msk (t ex jasmin)

Rökt tofu, 2 pkt (460 g), smulad

Herico verts, 1 handfull, skuren i mindre bitar

Sojasås, 3 msk

Rårörsocker, 2 msk

Ingefära, ca 1/2 msk, riven

Vitpeppar

Sambal oelek efter smak (eller nån annan chili som sriracha)

Schalottenlök, 1 liten, finstrimlad

Lime, saften från 1-2 st

Vårlök, 1 st, finstrimlad

Mynta, 1 stor handfull, bladen

Koriander, 1 stor handfull, hackad


SERVERING

I salladsblada eller med ris

Toppa med rostad, saltad cashew (hackad)


GÖR SÅ HÄR

Rosta risen i en torr panna tills helt gyllene. Det tar 10-15 min. Rör om och håll koll så det inte bränns! Mortla sedan riset till mjöl (eller mixa i matberedare, det det är nog för liten mängd för att det ska mixas ordentligt).


Hetta upp olja i pannan och vänd ner rökt tofu och hericoverts. Stek i några minuter, behöver inte få mycket färg.


Vänd över tofu, hericoverts och det rostade rismjölet i en skål tillsammans med resten av ingredienserna. Rör om och smaka av!


Servera med ris eller i salladsblad och toppa eventuellt med cashewnötter.