Frijoles con papas en salsa roja- bönor och potatis i en röd salsa!
Det här är lätt att improvisera, poängen är att steka tomat, paprika, lök och chili på hög värme tills ordentligt sotad. Mixa och koka till en god sås och ha i vad du vill egentligen! Jag körde på cannellinibönor och potatis.


FRIJOLES EN SALSA ROJA
4 portioner
Paprika, 3 st (körde på gula och röda spetspaprikor)
Chili, 3-4 st (hade i gröna)
Gul lök, 1 st, skalad
Vitlök, 4 klyftor, skalade
Tomat, 250 g (använder romanticatomater som har riktigt mycket smak)
Cannellinibönor, 2 pkt
Potatis, 4 st
Krydda eventuellt med lite spiskummin, korianderpulver, svartpeppar
SERVERA MED
Stekta tortillabröd
Stekte också zucchini till
GÖR SÅ HÄR
Skala och tärna potatisen. Koka tills nästan mjuka.
Stek paprika, chili , lök, vitlök och tomaterna i en torr stekpanna på hög värme. De ska stekas hela, tills riktigt sotade och svarta så de får en god rökig smak. Jag steker i två omgångar så de inte trängs för mycket i pannan. På sommaren kan man passa på att grilla dem istället!
Plocka av stjälken från paprikorna och vänd ner alla grönsaker i en mixer. Mixa tills slät. Hetta nu upp olja i stekpannan och vänd ner den mixade salsan. Försiktigt så det inte skvätter från den heta pannan!
Koka upp, salta och puttra i 20 min. Vänd ner bönorna och den kokta potatisen och puttra några minuter till, tills potatisen mjuknat. Krydda och salta efter smak.