top of page
4.png
  • Instagram

BABAS KRÄMIGA TOMATSÅS MED INGEFÄRA, KANEL & LIME

Min favoritpasta just nu, som Baba gjorde när jag var hos honom i Beirut. Pastasåser är hans grej och han hittar alltid på nåt nytt till mitt besök!





BABAS KRÄMIGA TOMATSÅS

Portioner: 4-6 (500 g spaghetti)


Olivolja

Lök, 2 st, finhackad

Vitlök, 6 klyftor, skivad

Tomatpuré, 4 msk

Tomat, 500 g, finhackad

Stek tills mjuk i olivolja i 10 min tills såsig och tillsätt

Paprikapulver, 1 1/2 msk

Kanel, 1/2 tsk

Torkad ingefära, 1/2 tsk

Svartpeppar, efter smak

Muskot, efter smak

Basilika, 1 kruka

Sambal oelek, efter smak (har i 2 tsk)

Matgrädde, 5 dl (använder Plantis havregrädde)

Lime, skalet från 1

Vitlök, 1 klyfta, pressad


GÖR SÅ HÄR

Stek löken en stund i olivolja och vänd ner vitlök och tomatpuré. Stek i någon minut under omrörning och vänd sedan i tomaterna. Lägg på ett lock och tillaga i 5-10 min tills det blir såsigt.


Vänd ner kryddorna, basilika, sambal oelek och matgrädde. Koka upp och puttra utan lock i 10 min.


Riv i skal från lime och pressa i en till vitlök. Puttra någon minut till. Klart! Jag gillar att mixa såsen slät med stavmixer i slutet, men det är en smaksak!

553 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page