top of page
4.png
  • Instagram

TUNNA HAVRE- & BANANPANNKAKOR

Till frukost brukar jag oftast äta antingen gröt eller hummusmackor. Tycker det kan varieras så mycket beroende på vad jag gör gröten på (havregryn, steel cut oats, bovete), vad för hummus jag gör (klassisk, soltorkad tomat, spenat etc) och såklart toppingarna. Men något jag ätit till frukost typ varje dag på sistone är havre- och bananpannkakor. Det är så gott, enkelt och går snabbt att göra. Dessutom är det ju i princip stekt gröt! 3 pannkakor motsvarar 1 portion gröt


Jag gör dem tunna och steker dem i lite extra olja så kanterna blir frasiga och goda.


HAVRE- OCH BANANPANNKAKOR

Portioner: 2 (6 medelstora pannkakor)


Havregryn, 3 dl

Banan, 1 st

Bakpulver, 1 tsk

Vaniljsocker, 1 tsk (valfritt)

Salt, 1/2 tsk

Vatten, 3 1/2 dl

Valfri neutral olja till stekning (jag gillar neutral kokosolja)


SERVERING

Kör din favorittopping, t ex hallon, blåbär och banan


GÖR SÅ HÄR

Mixa alla ingredienser i en mixer. Hetta upp ca 1 tsk olja i en panna på medelhög värme. Häll i 1 dl smet och stek tills kanterna ser frasiga och gyllene ut. Vänd och stek tills gyllene på andra sidan. Smeten blir tjock när den får stå och vila men istället för att spä ut den med mer vatten så brer jag bara ut smeten i pannan med en slickepott.


5 395 visningar

Comments


bottom of page