top of page
4.png
  • Instagram

KNÄCKIG BÄRPAJ MED KARDEMUMMA & CITRONZEST

Älskar kombon av hallon, citronzest och nymortlad kardemumma. Äter det till gröten, pannkakor, muffins. Men igår blev det i form av en knäckig hallonpaj! Hallonen kan också bytas ut mot blåbär som är lika gott till de somriga smakerna.


KNÄCKIG BÄRPAJ med citron och kardemumma

6 portioner


KNÄCKIGT TÄCKE

Smör, 175 g

Havredryck, 1/2 dl

Ljus sirap, 1/2 dl

Kardemummafrön, 1 tsk

Socker, 1 1/2 dl

Havregryn, 4 1/2 dl

Vetemjöl, 1/2 dl

Salt


FYLLNING

Frysta hallon, 500 g (eller andra valfria bär)

Socker, 1/2 dl

Potatismjöl, 1 msk

Rivet skal från 1/2 citron eller lime


GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 200 C. Vänd ner hallonen med socker, potatismjöl och citronskal i en pajform. Rör om ordentligt och skjutsa in i ugnen. Tillaga i 20 min. Ta ut formen ur ugnen och rör om hallonen. Sänk ugnen till 175 C.


Under tiden, smält smöret i en kastrull och mortla kardemummafröna. Vänd ner kardemumman i kastrullen med havredryck, sirap och socker. Sjud i 5 min. Rör ner havre, mjöl och salt.


Bre ut smeten på hallonen och tillaga i 40 min eller tills ytan fått fin färg.

91 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page