© SELINA HAMI 2017

SELINA'S POME

STORIES & CATERING

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

August 21, 2017

August 21, 2017

August 21, 2017

October 3, 2015

Please reload

Del 3. Minor & Planer i Vardagsrummet

October 4, 2015

 

När vi parkerar bilen nära Farmors hem i Damaskus ser jag att fastrar och kusiner samlats på balkongen och i fönstret för att välkomna oss. Farmor kikar ut och vinkar lyckligt till oss. I lägenheten möts jag av mina släktingar som jag inte sett sedan förra året och efter mycket kramande och skratt sätter vi oss för att äta Farmors mat som hon förberett hela dagen. 

 

- Farmor, känner du inte att du vill lämna landet?

- Vart ska jag åka? Det här är mitt hem. Dessutom släpper de inte ombord någon på flygplanen utan visum. 

 

När vi rundar upp måltiden med te börjar vi att diskutera projektet. Min pappa, faster och kusin diskuterar platser och priser för att handla in maten. Priserna är osäkra nu, det blir allt dyrare med mat under kriget. 

 

Min faster pekar ut mot balkongen medan pappa ringer runt bland bekanta för att diskutera matbutiker. Många av skolorna i det här området har stängts ner, säger hon. De har fyllts med familjer som förlorat sina hem och barn som förlorat sina familjer.

 

 

Plötsligt tystnar alla. Lägenheten gungade till men vi hörde ingen explosion från någon bomb. Under eftermiddagen gungar lägenheten till fler gånger. Vi får sedan reda på att det är minor som sprängts i underjordiska militärgångar.

 

Pappa ringer matbutiksägaren Ejjad som min familj känt sedan länge. Han och hans anställda brukar ur egen ficka packa matboxar varje vecka i butiken och dela ut dem. Vi bestämmer oss för att åka dit direkt.

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Archive