© SELINA HAMI 2017

SELINA'S POME

STORIES & CATERING

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

August 21, 2017

August 21, 2017

August 21, 2017

October 3, 2015

Please reload

Del 2. Honung & Bomber i Daraya- Resan till Syrien

October 4, 2015

Berg. Öken. Värme. 

 

Pappa pekar mot bergen. "Bakom dem är det mycket krig nu". Där ligger staden El Zabanani. 

 

 

 

 

 

Jag ser inte ens ett djur i sikte förutom det torra bergslandskapet som vi bilar igenom för att komma till Damaskus från Beirut. Vi har just åkt genom passkontrollen och stannar för ännu en kontroll. Kön är längre än vanligt. Gränspolisen letar igenom alla bilar för att försäkra sig om att inga bomber och vapen smugglas in i landet. Många bilar plockas isär då vapen brukar byggas in i bildelarna, gömmas i skrymslen och ovanför däcken.

 

I väntan på vår tur äter jag några färska dadlar. De smakar honung.

 

 

 Det är vår tur. Pappa tänder en cigarett och vi kliver ur bilen. Militären tittar igenom framsätena och välkomnar mig sedan att sätta mig igen för att slippa unden den brännande solen medan pappa fortsätter att packa ur bilen ur och visa allt i bilen. "Allak ma3kon" säger militären när vi åker iväg och ler. "Må Gud vara med er" är en vanlig fras man säger vid avsked.

 

Snart är vi hos farmor i Damaskus.

 

Svarta rökmoln fyller himlen. Det är en bomb som just falliti Daraya. Vi kör förbi och ser en skymt av ruinerna från en stad som dragits med i maktspelet. Den söta smaken av honung tas över av den bittra smaken av rök och förstörelse.

 

Vi svänger runt det sista berget och hamnar mitt i Damaskus trafikkaos. Bilköerna rullar sakta fram. Två bilar kör upp på trottoaren och kör förbi kön och alla förvånade fotgängare. Vi är definitivt i Syrien.

 

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Archive