VEGANSK, SAFTIG FLÄSKPANNKAKA MED VARM KÅL- & ÄPPELSALLAD

En enkel och snabb vardagsrätt, kort och gott. Jag gör ugnspannkakan på kikärtsmjöl som gör den saftig och matig. Fyller den med stekt vegobacon, men du kan fylla på med andra godsaker också som riven potatis, gröna ärtor eller grönkål. Servera med lingonsylt, en varm kålsallad och BAM. Vinnarmiddag.


VEGANSK FLÄSKPANNKAKA MED VARM KÅL- OCH ÄPPELSALLAD

Portioner: 2

Salta allt efter smak


Bacon, 120 g (t ex Eldorado Vegobacon) Kikärtsmjöl, 2 1/2 dl Vatten, 5 dl Bakpulver, 2 tsk Svartpeppar, 1/2 tsk Salt, 1/2 tsk

Rökt paprika, 1/8 tsk

Vitpeppar, 1/8 tsk Matolja


KÅLSALLAD

Rödkål, ca 150 g, strimlad Morot, 1 st, riven Äpple (t ex Royal Gala), 1/2 st, riven Vitlök, 1/2 st, pressad Svartpeppar Kryddpeppar Äppelcidervinäger Smör (t ex Flora växtbaserad)


SERVERING

Lingonsylt eller rårörda lingon


GÖR SÅ HÄR

Värm ugnen till 225 C. Stek bacon i rikligt med olja tills den fått krispig yta. Blanda kikärtsmjöl, bakpulver, svartpeppar och salt i en skål och vispa sedan ner vattnet till en slät smet. Häll olja i en ugnsform (ca 15 x 25 cm) tills ytan täcks med ett tunt lager (ca 2 mm). Häll sedan i kikärtssmeten i formen och strössla på baconet. Baka i ugn i 30-35 min tills gyllene. Låt svalna i 15 min innan servering. Fräs under tiden kål, morot, äpple och vitlök i rikligt med smör och krydda med svartpeppar och kryddpeppar efter smak. Häll i en skvätt äppelcidervinäger och fräs någon minut till. Servera fl*skpannkakan med den varma kålsalladen och lingonsylt. Tips! För att göra ugnspannkakan ännu matigare kan du också fylla den med t.ex. riven potatis, gröna ärtor eller grönkål.

#ugnspannkaka #fläskpannkaka #vegan #äggfri #glutenfri #utanägg

0 visningar
Logga 10 Veckor Vegan Transparent.png