UNGERSK KRÄMIG PASTA MED "BACON" (VEGANSK TÚRÓS CSUSZA)

En klassisk husman och comfort food i Ungern är túrós csusza- en krämig och enkel pasta som traditionellt görs på bara bacon, gräddfil och keso. Det goda i pastan är kontrasten mellan det knapriga, salta baconet och den kalla fräscha gräddfilen och keson.


Istället för bacon gör jag mitt nya favoritalternativ till bacon, min svampbacon. Den är helt beroendeframkallande eftersom friterad svamp är den godaste umamibomben. Alternativt kan du använda någon annan vegansk bacon som finns att köpa.

TÚRÓS CSUSZA

Portioner: 4


Vegobacon, min svampbacon eller ca 250 g färdig vegobacon (t ex Eldorados vegobacon)

Pasta, 350 g

Ost, 1 dl, finriven (t ex Violife original)

Svartpeppar

Cream cheese, 2 dl (t ex Oatly påMackan)

Fraiche, 5 dl (t ex Planti Cooking Fraiche)


SERVERING

Fraiche, 1 dl


GÖR SÅ HÄR

Tillaga svampbaconet eller stek vegobacon i rikligt med olja tills kanterna är knapriga. Koka under tiden pastan.


Blanda nästan all bacon med pastan men spara lite till garnering. Rör ner ost och svartpeppar med den färdigkokta pastan och blanda sedan i cream cheese och fraiche. Smaka av med salt och peppar.


Vid servering, klicka på lite fraiche och strö över bacon.


146 visningar
Logga 10 Veckor Vegan Transparent.png