Tortellini i en het, krämig sås med saffran, lime och kanel som blir klar på ett kick!
TORTELLINI I HET SAFFRANSSÅS
Portioner: 2-4
Tortellini, 500 g
Olivolja
Babyplommontomater, 400 g, delade på hälften
Vitlök, 6 klyftor, tunt skivade
Saffran, 1 pkt
Svartpeppar
Limeskal från 1 lime
Kanel, en nypa
Fraiche, 2 dl (t ex plantis naturella)
Vitlök, 2 klyftor, pressad
Limesaft, en skvätt
Sambal oelek, efter smak
GÖR SÅ HÄR
Koka tortellinin.
Hetta upp rikligt (!) med olivolja i en panna. Vänd ner tomat och skivad vitlök och fräs i ca 10 min tills tomaten mjuknat. Rör om under tiden, saften från tomaten kommer blandas med olivoljan så du får en krämig sås.
Smaksätt med saffran, svartpeppar, limeskal och kanel. Blanda ner fraiche och vitlök. Rör om och smaksätt med limesaft och sambal oelek efter smak.
Blanda ner den kokta tortellini och servera.
Comments