top of page
4.png
  • Instagram

SELINAS SVAMPSÅS TILL KÖTTBULLAR OCH POTATIS

Går det ens att tröttna på den här tallriken ellör?



Kokt potatis, hericoverts och grönkål steks på hög värme med svartpeppar och salt. Sedan gör jag en svampsås till k*ttbullarna! Det är inget nytt men gjorde så här:


SVAMPSÅS

Champinjoner, 500 g, finhackad i matberedare

Lök, 2 st, finhackad

Svartpeppar

Sojasås, 2 msk

Malen kryddpeppar, ca 15-20 st

Socker, 1 msk

Senap, 1-2 msk (typ dijon)

Matgrädde, 8 dl

Smör

Valfritt: ha i lite torkad Karl-Johansvamp som får puttra med i såsen


Finhacka svampen och bryn ordentligt i rikligt med olja. Låt det ta sin tid! Vänd ner hackad lök och stek tills karamelliserad. I med massa svartpeppar, sojasås, dijonsenap och lite socker. Smaksätt med kryddpeppar. På med matgrädde och puttra tills såsen tjocknat lite och fått eb god smak! Klicka i smör på slutet.


362 visningar0 kommentarer

コメント


bottom of page