Går det ens att tröttna på den här tallriken ellör?
Kokt potatis, hericoverts och grönkål steks på hög värme med svartpeppar och salt. Sedan gör jag en svampsås till k*ttbullarna! Det är inget nytt men gjorde så här:
SVAMPSÅS
Champinjoner, 500 g, finhackad i matberedare
Lök, 2 st, finhackad
Svartpeppar
Sojasås, 2 msk
Malen kryddpeppar, ca 15-20 st
Socker, 1 msk
Senap, 1-2 msk (typ dijon)
Matgrädde, 8 dl
Smör
Valfritt: ha i lite torkad Karl-Johansvamp som får puttra med i såsen
Finhacka svampen och bryn ordentligt i rikligt med olja. Låt det ta sin tid! Vänd ner hackad lök och stek tills karamelliserad. I med massa svartpeppar, sojasås, dijonsenap och lite socker. Smaksätt med kryddpeppar. På med matgrädde och puttra tills såsen tjocknat lite och fått eb god smak! Klicka i smör på slutet.
コメント