Går det ens att tröttna på den här tallriken ellör?
![](https://static.wixstatic.com/media/f2f445_26efcaa147424809811ced66d8b1d648~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1221,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/f2f445_26efcaa147424809811ced66d8b1d648~mv2.jpg)
![](https://static.wixstatic.com/media/f2f445_fdbca5d3f512477689028f9cab9e6aa2~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1220,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/f2f445_fdbca5d3f512477689028f9cab9e6aa2~mv2.jpg)
Kokt potatis, hericoverts och grönkål steks på hög värme med svartpeppar och salt. Sedan gör jag en svampsås till k*ttbullarna! Det är inget nytt men gjorde så här:
SVAMPSÅS
Champinjoner, 500 g, finhackad i matberedare
Lök, 2 st, finhackad
Svartpeppar
Sojasås, 2 msk
Malen kryddpeppar, ca 15-20 st
Socker, 1 msk
Senap, 1-2 msk (typ dijon)
Matgrädde, 8 dl
Smör
Valfritt: ha i lite torkad Karl-Johansvamp som får puttra med i såsen
Finhacka svampen och bryn ordentligt i rikligt med olja. Låt det ta sin tid! Vänd ner hackad lök och stek tills karamelliserad. I med massa svartpeppar, sojasås, dijonsenap och lite socker. Smaksätt med kryddpeppar. På med matgrädde och puttra tills såsen tjocknat lite och fått eb god smak! Klicka i smör på slutet.
Comments