NACHOTALLRIK MED OSTIG BÖNRÖRA (VEGANSK)

En maffig, enkel och snabb nachotallrik med massa ostiga, tacokryddade bönor och grönsaker. Inget mer att säga, bara ääät.

NACHOTALLRIK (VEGANSK)

Portioner: 4

Salta allt efter smak


TACOBÖNOR

Svarta bönor, 4 pkt, sköljda (borlotti är också gott, eller mixa valfria)

Tacokrydda, 2 pkt

Ost, 300 g, finriven (t ex Violife Original)

Tacosalsa, 1/2 burk

Chipotlepasta, 1-2 msk (beroende på hur starkt du vill ha)

Rökt paprika, 1 tsk

Vitlök, 4 st, pressade

TILLBEHÖR

Nachochips, 1 påse

Svartkål, 1/3 huvud, hackad (jag gillar att smyga in gröna blad, man känner knappt av dem ändå)

Röd paprika, 1 st, hackad

Gurka, 1/2 st, hackad

Tomat, 1-2 st, hackad

Majs, 1 stor burk

Avokado, 2 st

Rödlök, 1/2 st, hackad

Tacosalsa, 1 burk

Fraiche, 2 dl (t ex Planti Cooking Fraiche)

Jalapeños

Koriander (alla korianderhatare kan ju skippa)

Lime


GÖR SÅ HÄR

Värm ugnen till 200 C. Mosa bönorna i en skål och blanda ner resten av ingredienserna till tacobönorna. Rör om till en chunky bönröra.


I en större ugnsform, varva nachochips, bönröra, svartkål och majs i två lager. Spara eventuellt lite nachochips för att dekorera med vid servering. Skjutsa in ugnsformen i ugnen och tillaga i 15-20 min. Ta ut ur ugnen, klicka på tacosalsa och fraiche och lägg på resten av toppingen. Klart!



#nachotallrik #nachos #vegansk #bönröra #chipotle

167 visningar
Logga 10 Veckor Vegan Transparent.png