4.png
  • Instagram

KRÄMIGA TAHININUDLAR PÅ 5 MIN

Snabbmat. Jalla.





KRÄMIGA TAHININUDLAR PÅ 5 MIN

Portioner: 2


TAHININUDLAR

Vitlök, 4 klyftor, pressade

Ingefära, 1 msk, finriven

Sambal oelek, 1 msk (eller efter smak)

Tahini, 1 dl

Sojasås, 1/3 dl

Sesamolja, 1 tsk

Kokhett vatten, 2 dl

Udonnudlar, 400 g


TOPPINGAR

Toppa med dina favoriter men exempelvis: koriander, brynt majs, sotad grönkål, rökt tofu, sotad tomat, sotad aubergine, eventuellt en skvätt lime


GÖR SÅ HÄR

Börja koka nudlarna.


Blanda vitlök, ingefära, sambal oelek i en värmetålig skål. Hetta upp ca 3 msk olja i en panna. Häll sedan den heta oljan i skålen och rör om.


Blanda sedan ner tahini, sojasås och sesamolja till en jämn röra. Skopa 2 dl av det kokande nudelvattnet och blanda ner det lite i taget tills du får en slät tahinisås. Smaka av såsen och tillsätt eventuellt mer av nåt. Sila nudlarna och blanda ner dem i såsen.


Servera de krämiga nudlarna med favvotoppingarna!

403 visningar