4.png
  • Instagram

KRÄMIG TORTELLINI MED SAMBAL OELEK

Så jäkla gott bara.





KRÄMIG TORTELLINI

Tortellini, 500 g (använder Garants veganska med tomat/basilika)

Babyplommontomat, 400 g, delade i två

Vitlök, 6 st, tunt skivad

Fraiche, 2 dl (t ex Planti Fraiche naturell)

Vitlök, 2 st, pressad

Svartpeppar

Sambal Oelek

Eventuellt timjan att toppa med


GÖR SÅ HÄR

Koka tortellinin.


Hetta upp rikligt (!) med olivolja i en panna. Vänd ner tomat och skivad vitlök och fräs i ca 10 min tills tomaten mjuknat. Rör om under tiden, saften från tomaten kommer blandas med olivoljan så du får en krämig sås.


Vänd ner fraiche, pressad vitlök, tortellini och rör om. Tillsätt svartpeppar och sambal oelek efter smak. Tillsätt eventuellt en skvätt vatten om du vill ha den lite såsigare.

224 visningar