KRÄMIG TACOPASTASALLAD MED KORV

Pastasallad är min favorit picknickmat och går ju att variera med alla möjliga smaker. Bara de senaste veckorna har jag käkat de här varianterna (länkar till recepten):


Amerikansk BBQ med ranchpastasallad, pulled BBQ strips & majskolvar

Tonfusk pastasallad

Krämig pastasallad med k*yckling (vecka 5) (receptet finns i min kostnadsfria E-kokbok i PDF)


Igår blev jag däremot sugen på både pasta och tacos, vilket vi lätt löser med en superenkel, riktigt krämig tex-mex pastasallad som tar typ 15 min att slänga ihop.

KRÄMIG TACOPASTASALLAD MED KORV (VEGANSK)

Portioner: 8

Salta allt efter smak


Pasta, 400 g

Korv, 500 g (t ex Anammas vegokorv)

Majs, 2 stora burkar

Röd paprika, 1 st, tärnad

Grön paprika, 1 st, tärnad

Fraiche, 2 dl (t ex Planti Cooking Fraiche)

Matgrädde, 5 dl (t ex Oatlys)

Lime, saften från 1 st

Svarta bönor, 1 pkt

Små vita bönor, 1 pkt

Tomat, 400 g, tärnad

Svartkål, 1/2 huvud, tunt strimlad

Rödlök, 1/2 st, hackad

Ost, 400 g, tärnad (t ex Violife Original)

För hetta (valfritt): jalapeños eller en klick chipotlesås (finns i tacohyllan)


SERVERING

Avokado

Koriander

Lime


GÖR SÅ HÄR

Koka pastan. Stek på korven tills den fått fint med färg. Skiva dem och stek på skivorna lite så de också får färg. Vänd ner i en stor skål.


Bryn sedan majs och paprika i stekpannan på hög värme så de får fin färg. Blanda matgrädde, tacokrydda och limesaft. Rör om ordentligt och ta av pannan från plattan.


Preppa resten av ingredienserna. Blanda allt i en stor skål. Servera med avokado, koriander och lite lime.


#tacos #tacopasta #taco #pastasallad #pasta #vegansk #vegan

0 visningar
Logga 10 Veckor Vegan Transparent.png