KRÄMIG LINS- & KOKOSGRYTA MED KARDEMUMMARIS & GARAM MASALA-SQUASH

En krämig gryta på röda linser serveras med ris som doftar kardemumma. Självklart kan du bara göra linsgrytan och servera den med ris, men jag gillar att lyxa till mustiga och krämiga grytor lite med olika tillbehör. Nåt fräsch, nåt syrligt, nåt krispigt. Så till detta gjorde jag butternut squash som ugnsrostats med garam masala och serverar sedan med granatäpple och rostade cashewnötter.


Och när jag gör grytor så passar jag på att göra många portioner. Tar ju typ lika lång tid ändå plus att de smakar godare ju mer den får stå, eller så kan man frysa ner några portioner.

LINSGRYTA MED KARDEMUMMARIS & GARAM MASALA-ROSTAD SQUASH

Portioner: 10

Salta allt efter smak


LINS- & KOKOSGRYTA

Olja för stekning, t ex kokosolja

Fänkålsfrön, 2 msk

Lök, 2 st, finhackad

Vitlök, 8 klyftor, pressad

Ingefära, 1 dl, riven

Chili, 2 st, skivad

Spiskummin, 2 msk

Gurkmeja, 1 msk

Bockhornsklöver, 1 msk (brukar finnas i kryddhyllan på t ex Hemköp), jäkligt god krydda men om du inte hi