top of page
4.png
  • Instagram

VEGANSK KEBABTALLRIK MED FANTASÅS

Du drar till kiosken med bästisen, köper godis och hyr film. På vägen hem vänder ni in på pizzerian och köper en kebabtallrik och en kebabpizza. Ni drar hem, lägger upp värsta buffén på soffbordet och kollar på samma film ni säkert hyrt hundra gånger innan för ni tröttnar aldrig på den. Några timmar senare, när ni kollat klart på filmen och känner att ni börjar bli sugna på nåt mer gott så slinker ni in i köket och börjar göra chokladbollar. Livets nostalgi på hög nivå.

KEBABTALLRIK MED FANTASÅS

Portioner: 4

Salta allt efter smak


KEBAB I HET TOMATSÅS

Kebab, 2 pkt á 275 g av Schysst Käks veganska kebab

Olivolja

Vitlök, 5 klyftor, hackade

Tomatpuré, 1 dl

Fefferoni-lag, 1 dl

Sambal oelek, 1 msk

Oregano, 4 tsk

Paprikapulver, 3 tsk

Spiskummin, 3 tsk

Vatten, 4 dl

FANTASÅS

Fraiche, 2 dl (t ex Planti Cooking Fraiche)

Majonnäs, 1/2 dl (t ex Garants veganska majo)

Sambal oelek, 1 msk

Fanta, 2 msk (eller apelsinsaft)

Vitlöksklyfta, 1-2 st, pressade

Grillkrydda, 1 tsk

Italiensk salladskrydda, 1 tsk

Paprika, 1/2 tsk

Svartpeppar, 1/2 tsk


SERVERING

Pommes, 900 g

Grillkrydda

Isbergssallad

Tomat

Rödlök

Fefferoni


GÖR SÅ HÄR

Tillaga pommesen i ugn enligt förpackningsanvisningen. Blanda alla ingredienser till fantasåsen i en skål och ställ in i kylen. Preppa grönsakerna till servering och ställ in i kylen.


Stek kebaben i olivolja i några minuter tills den fått färg. Lägg undan på en tallrik. Hetta upp rikligt med olivolja i pannan och vänd ner den hackade vitlöken och fräs några sekunder tills det doftar vitlök i hela köket. Klicka i tomatpurén, fefferonilag, sambal oelek och kryddorna. Fräs tomatsåsen i olivoljan i ca 5 min så att den reduceras och får en mörkare färg. Rör om då och då. Tillsätt vatten och puttra i ca 15 min så den får en såsig konsistens. Vänd ner kebaben och rör om tills allt täcks med tomatsås.


Lägg upp pommes på tallrikarna, strö över grillkrydda. Servera med kebab, klicka på fantasås och lägg upp isbergssallad, tomat, rödlök och fefferoni.


8 010 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page