BIBIMBAP

Den koreanska rätten bibimbap är den perfekta kylskåpsrensaren! I min version är det definitivt såsen som gör det, så kör på de grönsaker du har hemma som zucchini, gurka, vitkål, aubergine, spenat, edamamebönor och böngroddar, fräs och servera med ris och såsen.


BIBIMBAP

Portioner: 8

Salta allt efter smak


Valfri svamp, 1 kg, skivad Rökt tofu, 1 kg, skivad Morot, 8 st, skivade (eller rivna för enkelhetens skull) Röd paprika, 4 st, skivad Grönkål, 400 g, skivad


STARK SÅS

Sriracha, 2 dl (om du inte vill ha en stark sås, byt ut sriracha mot sojasås efter smak) Sesamolja, 2 tsk Vitlök, 4 st, pressade Lime, 2-3 st, saften Tahini, 2 msk Mushroom sauce, 1 dl (kan bytas ut mot annan valfri sötning)


SERVERING

Ris

Kimchi (valfritt)


GÖR SÅ HÄR

Koka riset enligt förpackningsanvisningen. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål. Salta grönsakerna och stek dem separat i olja på hög värme. Lägg undan på en tallrik. De ska bara få lite färg, men fortfarande vara krispiga så det räcker att steka dem i någon minut. Lägg upp ris med grönsakerna och sås snyggt vid servering. Sedan är det bara att röra ihop allt när det är dags att käka!


#asiatiskt #koreansk #bibimbap #vegan

108 visningar
Logga 10 Veckor Vegan Transparent.png