4.png
  • Instagram

ÖRTIG PINJENÖTSRÖRA

Lever för sån här mat på sommaren! Nåt fräscht, nåt krämigt, nåt friterat. Lite plock. Till en härlig, somrig meze passar den här pinjenötsröran perfekt. Jag inspirerades av den libanesiska osten Shanklish som brukar smulas och blandas med tomat och lök.





ÖRTIG PINJENÖTSRÖRA

Salta efter smak


Pinjenötter, 40 g

Citron, saften från ca 1/2-1 st

Tahini, 1 msk

Vatten, en skvätt

Tomat, 1-2 st goda, mogna tomater, finhackad

Persilja, en näve, finhackad

Rödlök, ca 1/3 st, finhackad

Torkat mynta


SERVERING

Servera gärna på en meze med exempelvis min veganska äggröra av kikärtsmjöl toppad med zaatarkrydda, potatis friterad i olivolja, oliver, pitabröd


GÖR SÅ HÄR

Fritera pinjenötterna i olivolja tills gyllene. Försiktig så de inte bränns! Det går fort.


Mortla pinjenötterna och tillsätt citronsaft, tahini och en skvätt vatten under omrörning tills du får en krämig röra.

Blanda med tomat, persilja, lite rödlök och torkad mynta efter smak. Toppa med olivolja.